Projekt notranjega oblikovanja pizzerije Trappa oblikovalke Nuše Jelenec smo dopolnili s svetili in svetlobo, ki sledijo zasnovi, jo poudarjajo in bogatijo. Svetila oddajajo različne tipe vrste svetlobe in s tem ustvarjajo raznolike vtise, oblika svetil pa sledi celostni podobi prostora. Ker je prostor globok in v večjem delu nima naravne svetlobe, je bila kakovostna osvetlitev v takšnem objektu še posebej pomembna.

Splošna osvetlitev je reflektorska, nameščena na spuščene tračnice, in tako omogoča spreminjanje mikrolokacij in usmerjenosti posameznih svetil glede na rabo prostora. Stenska svetila z indirektno svetlobo osvetljujejo stene in ustvarjajo toplo vzdušje. Linijska svetila in po meri narejeno elipsasto svetilo z razpršeno svetlobo osvetljujejo mize v prostoru pri vhodu. P ult pri baru osvetljujejo reflektorji, visoko mizo za njim pa viseča svetila z direktno svetlobo.

Celoten ambient je osvetljen s toplo belo svetlobo, večina svetil pa je prižganih tako podnevi, kot v temnem delu dneva.

 


Lokacija
Ljubljana

Površina
290 m2

Program

projekt osvetlitve  


Projekt
izvedeno

Leto
2018

Investitor
Zasebni

Notranje oblikovanje
Nuša Jelenec

Fotografije
Nataša Košmerl